Ana Sayfa Arama
Sosyal Medya

    Türklerin daireleri çoğunluktaydı! İnşaat devi şirketi iflas etti

    Türklerin de evlerinin bulunduğu Almanya’nın köklü inşaat firmalarından Platal Mobilsysteme GmbH iflas başvurusunda bulundu. Firma mali yükler ve inşaat masraflarının artması nedeniyle 50 sigortalı çalışanıyla da yolların ayrılacağını duyurdu

    Türklerin de evlerinin bulunduğu Almanya'nın köklü inşaat firmalarından Platal Mobilsysteme

    Almanya’da inşaat ekosistemini tesir etkisi alan mali kriz, modüler yapı sistemleri sektöründe hizmet veren Platal Mobilsysteme GmbH firmasını da negatif etkiledi. Firma, yükselen maliyetler ve giderleri gerekçe göstererek resmi olarak iflas başvurusu gerçekleştirdiğini açıkladı.

    İNŞAAT ŞİRKETİ İFLAS ETTİ

    Sözcü Gazetesi’nin Artı49 isimli haber sitesinden derlediği habere göre, yaklaşık 50 çalışana iş akitlerinin ay sonunda sonlandırılacağı bildirildi. Platal Mobilsysteme GmbH yönetimi, yaşanan iflasın temel nedenleri arasında Almanya’daki ekonomik durgunluğu, piyasa koşullarındaki olumsuz gelişmeleri ve Doğu Avrupa merkezli yoğun fiyat rekabetini gösterdi.

    Mali gel gitlerin bilhassa küçük ve orta kapsamlı şirketi güç durumda bırakırken, sektörde aynı şekilde iflas başvurularının yükselmesinden endişe ediliyor.

    Türklerin daireleri çoğunluktaydı! İnşaat devi şirketi iflas etti

    ALMANYA’NIN CAN SIKAN İFLAS SAYILARI

    Almanya’da geçtiğimiz sene, firma iflasları bakımından son 15 senenin en yüksek düzeylerine erişildiği bir dönem oldu. Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün (IWH) datalarına göre, 2024’ün son çeyreğinde 4.215 şirket iflas başvurusu yaptı ve ortalama 38.000 çalışan bu iflaslardan doğrudan etkilendi. Aralık ayında ise iflas başvuruları, bir önceki yılın aynı ayına göre %24 yükselerek 1.340’a ulaştı. Senin ilk 6 ayında iflas başvurusu yapan firma sayısı 10.702’ye erişti ve bu, 2023’ün aynı dönemine kıyasla %24,9’luk bir yükselişi temsil ediyor. Bilhassa taşımacılık, depolama ve inşaat alanları en çok etkilenen alanlar arasında bulunuyor. Yükselen enerji ve iş gücü maliyetleri, yüksek faiz oranları ve pandemi ardından devlet yardımlarının bitmesi, söz konusu artışın ilk sebepleri arasında olarak gösteriliyor.