Hedef üzerinde oldukça etkili üstten vuruş özelliklerine sahip Karaok, son test görüntüsüyle Türk mühendislik harikası olarak ön plana çıktı. Omuzdan atılan portatif yapı kabiliyeti bulunan ROKETSAN Karaok, son teknoloji tanksavar füzelerinin ihtiyaç duyduğu tüm yetenekleri barındırıyor.
Rusya Ukrayna savaşı ve Orta Doğuda yaşananlar tanksavar füzelerinin tekrardan ne kadar önemli olduğunu savunma sanayi bakımından ortaya koydu. Envanter açısından önemi bir kez daha anlaşılan tanksavar füzelerine en güzel örnek ROKETSAN’dan geldi. Savunma sanayi şirketi ROKETSAN’ın sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı Karaok füzesi, menzil ve vuruş kabiliyeti bakımından takdir topladı. Özellikle kısa mesafe hedefe kitlenen Karaok yalnızca tam isabetle vurmakla kalmıyor dalış hareketi ile zırh delici özelliğini ortaya koyuyor.
‘TEK ER TARAFINDAN RAHATLIKLA KULLANILABİLİR’
Savunma Sanayii Uzmanı Kubilay Yıldırım, Karaok’un portatif yapısına ve tek bir er tarafından kullanabilirliğine dikkat çekere, “ROKETSAN aslında Karaok ile neler yapabileceğini dünyaya göstermiş oldu. Şimdi sıra güdümlü olmayan, çok hafif ve ucuz bir ürün ortaya koyabilmekte. Zırhlı ve koruganlara karşı da iş yapabilen, tek er tarafından rahatlıkla kullanılabilen bir tanksavar roketi üretmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.
Gece-gündüz tetikte, gözü kara bir avcı! 🏹🎯
KARAOK Portatif Tanksavar Silahımız test atışlarını başarıyla gerçekleştirdi. 🚀
Her adımda yeteneklerimizi daha da geliştirerek, milli teknolojilerimizi üretmeye devam ediyoruz.@SavunmaSanayii #YarınİçinYüksel#Roketsan pic.twitter.com/fVhiwCbVNG— ROKETSAN (@roketsan) December 30, 2024
TRT Haber’den Sertaç Aksan’ın yaptığı habere göre, Uzun menzilli UMTAS, orta menzilli OMTAS’ın ardından tek er tarafından kolayca taşınabilecek ve ateşlenebilecek bir tanksavar füzesi talep edilmiş. 2010’da ‘TEKAT’ projesi bu şekilde başlamış. Karaok’un bu projenin bir meyvesi olarak ortaya çıktı ve 2020-21 itibariyle de ilgili birliklere teslim edildi.