Ana Sayfa Arama
Sosyal Medya

    En yüksek maaşı hangi doktor alır? Hangi doktor daha çok para kazanır?

    Doktorlar arasında hangisi daha fazla kazanıyor merak edilmekte. Doktor branşlarına ve uzmanlık alanlarına göre ne kadar kazandıklarını sizlerle paylaşacağız. En az ve en yüksek maaş alan doktorlar yazımızda.

    Doktorlar arasında hangisi daha fazla kazanıyor merak edilmekte. Doktor branşlarına

    Doktorlar, aldıkları zorlu eğitimden sonra görev hayatlarına başlarlar. Bu sürede çok sayıda hastayı muayene etme ve sağlık sorunlarının çözümüyle ilgili inceleme şansı bulurlar. Peki bir doktor ortalama ne kadar maaş alır? En az ve en yüksek kazanan doktor branşlarını sizler için araştırdık. Çünkü hem branşa göre hem de uzmanlık sınıfına bağlı olarak maaşlar değişebiliyor. Türkiye’de doktor maaşları özelde ve devlette nasıl ondan da bahsedeceğiz.

    Türkiye'de ortalama doktor maaşı 105 bin TL seviyesindedir; devlet hastanesinde 95 bin TL, özel hastanede ise 140 bin TL'dir.
    Türkiye’de ortalama doktor maaşı 105 bin TL seviyesindedir; devlet hastanesinde 95 bin TL, özel hastanede ise 140 bin TL’dir.

    TÜRKİYE’DE DOKTOR MAAŞLARI (DEVLET VE ÖZEL)

    Türkiye’de ortalama doktor maaşı 105 bin TL seviyesindedir. Devlet hastanesinde ortalama maaş 95 bin TL iken özel hastanede ise 140 bin TL’dir. Tabi bu maaşlar doktorların çalıştıkları bölgelere göre değişebilir. Yani neredeyse her doktor aylık altı haneli paralar kazanıyor.

    EN YÜKSEK MAAŞI HANGİ DOKTORLAR ALIYOR?

    Doktor branşları arasında en yüksek maaşı cerrahlar almaktadır. Beyin cerrahisi, kalp damar cerrahisi, plastik cerrahi, ortopedi ve travmatoloji cerrahileri yüksek kazanç elde eder. Cerrahiler ortalama 120 bin TL’dir. Uzmanlık seviyesi arttıkça ve daha prestijli hastanelerde çalışan cerrahların aldıkları kazançlar 200 bin TL’ye yaklaşmaktadır. Bazı cerrahlar hastanelerle anlaşmalıdır ve birden fazla yerde çalışabilir. Ameliyat başına ücret almaları durumunda ise çok daha fazla kazanç elde edebilirler.

    Onkoloji, kardiyoloji, nöroloji alanlarında çalışan uzman doktorların maaşları da yüksektir. Kanser hastalıklarında uzmanlaşmış onkoloji doktorunun ortalama maaşı 90 bin TL iken, Kalp hastalıklarında uzman kardiyoloji doktorunun aldığı maaş 120 bin TL seviyesindedir. Sinir sistemi hastalıklarında uzmanlaşan nöroloji doktorunun maaşı ise 85 bin TL’dir.

    En yüksek maaşı cerrahlar alır; özellikle beyin cerrahisi, kalp damar cerrahisi, plastik cerrahi ve ortopedi gibi branşlarda kazançlar 120 bin TL'yi bulabilir.
    En yüksek maaşı cerrahlar alır; özellikle beyin cerrahisi, kalp damar cerrahisi, plastik cerrahi ve ortopedi gibi branşlarda kazançlar 120 bin TL’yi bulabilir.

    Özel sektörde görev yapmakta olan doktorların maaşları çok değişkendir. Prestiji yüksek hastanelerde görev alan doktorlara düşen ücret daha fazla olabiliyor. Burada yöneticilik yapan doktorların maaşları da yüksektir.

    DOKTOR MAAŞLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

    Doktor maaşlarını etkileyen birçok faktör vardır:

    • Yukarıda da belirttiğimiz gibi, uzmanlık alanı maaş seviyesini doğrudan etkiler.
    • Daha deneyimli doktorlar genellikle daha yüksek maaş alır.
    • Özel hastaneler, devlet hastanelerine göre genellikle daha yüksek maaş sunar.
    • Büyük şehirlerde ve gelişmiş ülkelerde doktor maaşları daha yüksek olabilir.
    • Doktorlar, özel muayenehane açarak, danışmanlık yaparak veya yazarak ek gelir elde edebilirler.
    • Nöbet tutma, acil servislerde çalışma gibi ek görevler maaşa yansıyabilir.

    Doktor olmak isteyenlerin öncelikle uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçmesi gerekir. Tıp fakültesini tamamladıktan sonra, uzmanlık alanında eğitim almak için TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavına girmek ve başarılı olmak gerekmektedir. Cerrahi eğitimi alanların eğitim süresi, diğer branşlardaki doktorlara göre daha uzundur.