Beyin cerrahisi, son derece hassas ve uzmanlık gerektiren bir alandır. Bu nedenle beyin cerrahı ameliyatlarının ücretleri, birçok farklı faktöre bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik gösterir. Beyin belki de vücudumuzun en önemli organı olabilir. Bu organla ilgili yapılabilecek olası tedaviler ve değişiklikler, kişinin kendisini bizzat ilgilendiriyor. Geri dönüşü olmayan ameliyatlar bir yana, ameliyatların risk oranı fazla olabilir. Bu yüzden beyin cerrahları en iyi şekilde eğitim alır ve el göz koordinasyonlarının tam olması gerekir. Aksi halde ameliyatların başarısız geçme ihtimali vardır. Bu yüzden cerrahların el göz koordinasyonları da sık sık gözden geçirilir. Bir cerrahın el titreme sorunu var ise görevini yapmakta zorluk çeker. Yazımızda sizlere beyin cerrahı ameliyatı başı kaç TL alıyor, beyin cerrahı 2025 ameliyat ücretlerine değineceğiz. Güncel fiyat bilgisinin özel ve devlet hastanelerinde farklı olacağını en baştan belirtmiş olalım.
BEYİN CERRAHI AMELİYATTAN NE KADAR ÜCRET ALIR?
Beyin cerrahının ameliyattan alacağı ücret hastane ile yaptığı anlaşmaya bağlıdır. Ücret belirlenirken ameliyatın zorluğuna, beynin hangi bölgesiyle ilgili olduğuna ve olası risklere de bakılır. 2025 yılında beyin cerrahi ameliyatları ortalama 70 bin TL’den başlamaktadır. Ancak hastane kalitesine göre bu aralık 300 – 400 bin TL aralığına kadar yükselebilir. Elbette bu ücretlendirmeler başlangıç için geçerlidir.
SGK’lı hastalar devlet hastanesinde bazı beyin ameliyatlarını ücretsiz olabilir. Sigortası olmayan hastalar, devlet hastanesinde ameliyat olabilmek için ücret ödemek zorundadır. Özelde ise ücret ortalaması 100 bin TL seviyesinden başlar fakat hastanenin kalitesi ve uygulanacak tedaviye göre ameliyat masrafı artabilir.
BEYİN AMELİYATLARI NEDEN PAHALI?
Beyin ameliyatları, oldukça kompleks ve yüksek hassasiyet gerektiren tıbbi müdahalelerdir. Bu yüzden cerrahi işlemler arasında en yüksek ücrete sahip olan ameliyat türü diyebiliriz. Beynin içerisindeki en ufak parçanın hasar alması veya zedelenmesi durumunda kalıcı sorunlar yaşanabilir.
Beyin cerrahları, yoğun ve zorlu geçen bir eğitimin ardından bu unvana sahip olur. Yüksek düzeyde bilgi ve beceri gerekmektedir. Bu kadar birbiri ile bağlantılı bilgiye sahip olmak, aynı zamanda pratikte de başarılı olmak kolay değildir. Ameliyat masrafları ise ayrı bir ücret kalemi oluşturur. Beyin ameliyatlarında yüksek teknolojiden yararlanılır. Teknolojik aletlerin pahalı olması da ameliyat masrafını artıran etkenlerden biri.
Cerrahi operasyonlarda genel olarak mikroskoplar, navigasyon sistemleri, robotik cerrahi araçları kullanılır. Ameliyat sonrası kullanılacak ilaçlar ve yoğun bakım ünitesinde tedavi görmenin de bir bedeli vardır. Diğer alanlarda olduğu gibi yalnızca ameliyat işlemi değil, ameliyat sonrası hastanın gidişatını takip etmek de gerekecektir. Çünkü beyinle ilgili operasyon yapıldıktan sonra hastanın bundan nasıl etkilendiğini anlamak amacıyla gözetim altında tutulması istenir.