Ülke çapında 90’dan fazla akaryakıt istasyonu olan firmanın finansal güçlükler sebebiyle iflas koruma aşamasına girmesiyle beraber, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından üç kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirildi.
EUROİL KONKORDATO İLAN ETTİ
29 farklı vilayette hizmet veren ve büyük çoğunluğu taşra bölgelerinde faaliyet sunan Euroil, ekonomik yapısında meydana gelen aksamanın sonrasında kanuni olarak koruma talebi gerçekleştirdi. Ülkemizin pek çok yerinde hizmet veren şirket, sadece akaryakıt satış noktalarıyla değil, ayrıca Mersin, Gaziantep ve Kırıkkale’de bulunan geniş hacimli depolama tesisleriyle de tanınıyor. Söz konusu tesisler üzerinden Türkiye genelinde dağıtım hizmeti sunan Euroil, karşı karşıya kaldığı mali darboğazdan kurtulmak için konkordato ilan etti.
Son senelerde karşı karşıya kalınan ekonomik politikalar, artan işletme giderleri ve yüksek enflasyon pek çok sektörde olduğu gibi akaryakıt dağıtım firmalarının da elini kolunu bağladı. Euroil’in konkordato başvurusu, sektörde vuku bulan genel problemlerin bir örneği olarak öne çıkıyor. Firmanın bir süredir daralmaya gittiği ve operasyonel faaliyetlerinde de küçülmeye gittiği öğrenildi.
303 İSTASYONU BULUNUYORDU
Sözcü Gazetesi’nin Patronlar Dünyası’ndan derlediği habere göre; İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi şirket hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı verirken, şirketin mali tablolarını incelemek üzere Mali Müşavir İşletme Uzmanı Yasin Doğan, Bağımsız Denetçi Ahmet Özmaden ve İcra İflas Hukukçusu İbrahim Aşık’tan oluşan 3 kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirdi.
Oysa 2010 senesi itibarıyla Türkiye genelinde 303 akaryakıt istasyonuyla kuvvetli bir varlık sunan Euroil, zaman içerisinde zorlu mali şartlara direnemedi ve işlerini daraltmak mecburiyetinde kaldı. Bugün geldiği noktada, iflas koruma aşamasıyla iflasın eşiğinden dönmeye çabalayan firmanın nasıl bir yol haritası takip edeceği ve mahkemenin komiser heyeti denetimindeki değerlendirmeler neticesinde ne karar verileceği dört gözle bekleniyor.