Ana Sayfa Arama
Sosyal Medya

    Yemeksepeti’nin sus payı 200.000 euro

    Çevrimiçi paket ve yemek siparişi platformu Yemeksepeti, kullanıcılarına ait bilgilerin çalınması nedeniyle yeniden gündeme geldi. Skandalların ardı arkası kesilmeyince firma, savcılığa giderek bu bilgilerin çalınmış gibi gösterildiği fakat gerçekte böyle bir durumun yaşanmadığını ileri sürdü. Sektöre damga vuran olayın vahameti ise savcılığa iletilen dilekçede ortaya çıktı. Bilgisayar korsanlarına kripto para yöntemi ile 200 bin euro ödemişler.

    Çevrimiçi paket ve yemek siparişi platformu Yemeksepeti, kullanıcılarına ait bilgilerin

    Türkiye’nin ilk online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, milyonlarca kullanıcısının bilgilerini çaldırması nedeniyle gündemden düşmüyor. KVKK’nın yakın takibinde yer alan şirket, son olarak 1.9 milyon TL ceza ödemişti. Ancak şirket bu cezayla kurtulamadı. Sistemlerini hackleyen bilgisayar korsanlarına kripto para yöntemiyle 200 bin euro gönderdiği iddia edildi.

    Yaşanan sızma girişiminin ardından Yemeksepeti, veri ihlali nedeniyle şantaja uğradıklarını öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Şirketin ileri sürdüğü iddialara göre, platformdaki veriler çalınmadı, kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından sızıntı varmış gibi lanse edilmeye çalışıldı.

    Yemeksepeti'nin sus payı 200.000 euro

    Savcılığa gönderilen dilekçeye göre Yemeksepeti, ağlarında ayrıntılı denetimler yaptıklarını ve herhangi bir veri sızıntısı ya da hack olayı ile karşılaşmadıklarının altını çizdi. Ayrıca firma, şüphelilerin iddialarını mesnetsiz bulduklarını ve söz konusu haberlerin itibar zedeleyici olduğunu açıkladı.

    SUS PAYI 200 BİN EURO OLARAK BELİRLENMİŞ

    Sabah Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın haberine göre, Şirket, sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığının bulunmadığını ileri sürdü. Suç duyurusunda şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesini ve haklarında “İftira” ve “Şantaj” suçlarından dava açılması talep edildi.

    Yemeksepeti'nin sus payı 200.000 euro

    Ünlü şirketin savcılığa sunduğu dilekçede ayrıca verileri ele geçiren hackerlerin kendilerinden para talebinde bulunduklarını, bu kapsamda şirketin 200 bin Euro değerindeki sanal parayı verileri yaymakla tehdit eden kişilere verdikleri belirtildi.

    CEO MERT BAKİ’DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

    Yemeksepeti’nin hali hazırdaki CEO’su Mert Baki ise Atakan Irmak’ın haberinden sonra herhangi bir açıklama yapmadı. Yemeksepeti’nin kurucu ortaklarından ve söz konusu iddia dönemindeki CEO‘su Nevzat Aydın ise, “Dünden gereken dersleri çıkardık; çok daha inançlı ve çok daha güçlü bir şekilde Yemeksepeti’nin yarınını inşa edeceğiz. Hislerimi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm. 20 yıl boyunca en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliği ve memnuniyeti oldu, olmaya da devam edecek. Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm geliştirmeleri yapmayı sürdürüyoruz…” şeklinde açıklama yapmıştı.