Ana Sayfa Arama
Sosyal Medya

    Özel hastanelerde hangi durumlarda ücret alınmaz? Özel hastane kaç gün ücretsiz?

    Özel hastanelerde tedaviler ücretsiz olabiliyor. Hastaneler hangi şartları karşılarsanız ücret talep etmez? Özel hastaneler kaç gün para almıyor? Özel hastanelerin ücret almadığı durumları sizler için derledik.

    Özel hastanelerde tedaviler ücretsiz olabiliyor. Hastaneler hangi şartları karşılarsanız ücret

    Özel hastaneler, belirli şartların karşılanması durumunda hiç ücret talep etmeyebilir. Bu durum daha önce muayene olan hastalar, sigortalılar veya acil servislerde sağlık hizmeti alanlar için geçerlidir. Tüm detaylara tek tek değineceğiz ve ne zaman ücret ödemezsiniz açıklayacağız. Devlet hastanesi yerine özeli tercih ederseniz sizden ödeme yapmanız beklenebilir. Belirli koşullarda ise resmi olarak hastane hizmet masrafı almayacaktır. Bu da tek kuruş ödemeden muayene olabileceğiniz anlamına geliyor.

    10 GÜN İÇİNDE İKİNCİ MUAYENE ÜCRETSİZDİR

    Özel hastanelerde genel bir kural bulunuyor. Eğer bir uzmana muayene olursanız, ikinci muayene hakkı ücretsizdir. Fakat ikinci muayenenin 10 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Bu nedenle kan tahlili vermeniz durumunda genel olarak sizden birkaç gün içerisinde hastaneyi tekrar ziyaret etmeniz istenir.

    Özel hastanelerde, aynı doktor için 10 gün içinde yapılan ikinci muayene ücretsizdir.
    Özel hastanelerde, aynı doktor için 10 gün içinde yapılan ikinci muayene ücretsizdir.

    Tahlil gerektirmeyen muayenelerde de gidişatı görebilmek adına bu süre aralığında bir kez daha gelebileceğiniz hatırlatılır. Çünkü uzman doktorlar da hastaların ücret ödemeden sağlık hizmetinden yararlanmasını ister. Örneğin, ayağınızdaki nasır için doktora gittiniz ve size bir krem verdi. Doktor, ayaktaki nasırın düzelip düzelmediğini anlamak ve diğer tetkikleri sağlamak için en geç 10 gün içerisinde tekrar gelmeniz uyarısında bulunur.

    ACİL SERVİSLERDE ÜCRET TALEP EDİLMEZ

    Hastalık durumunuz bir anda geliştiyse ve bekleyemeyecek durumdaysanız, özel hastanelerin acil servisine gidebilirsiniz. Burada doktorlar, sizinle ücretsiz bir şekilde ilgilenmek zorundadır. İğne yaptırmaktan serum taktırmaya kadar, gerekli görüldüğü takdirde hangi işlem yapılacaksa o işlem için bedel alınmaz. Bu bilgi bizzat bizzat Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer almaktadır. Sorununuzu o an için yatıştıracak, çözebilecek her türlü işlem acil servis kapsamındadır. Ancak acil görülmeyen durumlar için aynı işlem yapılmayabilir. Dolayısıyla hastanın aciliyeti ve Yeşil Alan Uygulaması kapsamına girip girmediğine bakılacaktır. Aksi durumlarda özel hastanelere giriş ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.

    ÖZEL SİGORTALAR MASRAFLARIN TAMAMINI KARŞILAYABİLİR

    Özel hastanelerde ücretsiz bir şekilde ameliyat, tetkik, iğne ve diğer sağlık hizmetlerinden yararlanmak için sigortalı olmanız beklenebilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS), hali hazırda Genel Sağlık Sigortası olan hastalar için önemlidir. Çünkü SGK anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödemeden bedelsiz bir şekilde muayene olabilirsiniz. Anlaşmaya giren diğer işlemler için de para ödemeyeceksiniz.

    Acil servislerdeki sağlık hizmetleri, sigorta durumuna bakılmaksızın tamamen ücretsizdir.
    Acil servislerdeki sağlık hizmetleri, sigorta durumuna bakılmaksızın tamamen ücretsizdir.

    GSS’i olmayan ve özel hastanelerde tedavi olacak hastalar için farklı bir yol daha bulunuyor. TSS yerine Özel Sağlık Sigortası ile hizmet alabilirsiniz. Fakat daha önce bu sigortayı yaptırmadıysanız, hastalık teşhisinden sonra sigortalı olmanız durumunda şirket bu hastalığa ait masrafları karşılamayacaktır. Bu nedenle önceliğiniz, sigorta poliçenizi oluşturmaktan geçmelidir.