Yeni yılla birlikte HGS ücretleri de merak konusu. Ocak ayından itibaren zamlanan HGS kaç TL oldu? Açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS sürücülerin köprü ve otoyollarda beklemeden ve trafiğe neden olmadan ödeme yapmasını sağlayan pratik bir çözüm. 2012 yılından beri kullanılan bu yöntem milyonlarca araçta bulunuyor. HGS ücreti, ihlalli geçiş cezası, HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme gibi işlemler artık sürücülerin bilmesi gereken detaylar arasında yer alıyor.
2025 HGS ÜCRETİ NE KADAR?
Bilindiği gibi her yıl Ocak ayında vergiler yeniden değerleme oranında artarken birçok resmi hizmete de zam geliyor. HGS abonelik ücreti de bunlar arasında. HGS’ye ne kadar zam geleceği bu yeniden değerleme oranlarına bağlı. Kasım-Aralık ayları itibariyle HGS 2025 abonelik ücreti merak edilirken, konuyla ilgili henüz net bilgi bulunmuyor. Ancak 2025 HGS ücretleriyle ilgili gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
HGS EN UCUZ NEREDEN ALINIR?
HGS abonelik ücreti konusunda bu hizmeti PTT’nin (T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı) verdiğini unutmamak gerekiyor. Birçok bankadan HGS almak mümkün. Ancak fiyat farklarına dikkat edilmeli. 2024 HGS abonelik ücreti PTT’de yapışkan etiket bedeli 80,00 TL, kart etiket bedeli ise 120,00 TL olarak belirlenmişti. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye yüklemeleri de zorunludur.
HGS satışı yapan bankalardan Türkiye İş Bankası ise başvuru ücreti 175 TL, HGS Kartı için ise 325 TL ücret alıyor.
Halkbank ise HGS etiketi için 80 TL, kart için ise 175 TL ücret alıyor. Ancak kredi kartına talimat verildiğinde bu ücretler ödenmiyor.
Kuveyt Türk de HGS etiket ücreti olarak 120 TL alıyor.
Görüldüğü gibi bankalar arasında farklılıklar bulunmakla birlikte PTT’den almanın daha avantajlı olduğu görülüyor. PTT’den HGS alıp, bir bankanın kredi kartına talimat vermek en uygun seçenek olarak önce çıkıyor.
Akbank gibi 2024 HGS ücretlerinde kendi müşterilerine özel kampanya yapan ve etiket ücreti almayan bankalar da bulunuyor.
HGS almadan önce bankaların imkânlarını, abonelik ücretlerini karşılaştırmak ve PTT’nin fiyatlarıyla birlikte masaya yatırmak sizin için en iyisi olacaktır. Unutmayın HGS etiketini bedava veren bankaların koyduğu şartlar ile mutlaka ileriye dönük kazanımları olacaktır.
HGS SATAN BANKALAR VE PETROL İSTASYONLARI
HGS’yi PTT dışında birçok banka ve benzin istasyonlarından alabilirsiniz. İşte tam liste:
- Albaraka Türk
- Denizbank
- Kuveyt Türk
- Qnbfinansbank
- Akbank
- Türkiye Ekonomi Bankasi
- Türkiye Finans Katilim Bankasi
- Garanti Bankasi
- Halkbankası
- İş Bankasi
- Vakifbank
- Yapi Kredi Bankasi
- Ziraat Bankasi
HGS, Petrol Ofisi, Shell, BP, Opet, TP, Total, Aytemiz petrol istasyonlarından da alınabiliyor ve bu istasyonlarda bakiye yükleme yapılabiliyor.
HGS ALIRKEN İSTENEN BELGELER
Yukarıda da belirttiğimiz gibi HGS’yi PTT ya da bankalardan almak mümkün. Benzin istasyonları da başka bir seçenek. Ancak nereden alırsanız alın, bireysel başvurularda istenen bazı belgeler bulunuyor. Başvuru için araç sahibinin nüfus cüzdanı ve araç ruhsatı gerekiyor; eğer araç ruhsatı yanınızda yoksa fotokopisi ile başvuru yapılması gerekiyor. Şirket ya da herhangi bir kuruma alınacaksa ilgili kurum adına vekaletname ile araç ruhsatı veya fotokopisi isteniyor.
HGS EN KOLAY NASIL YÜKLENİR?
HGS yükleme için ise birçok yöntem bulunuyor. Doğrudan PTT’den bakiye yükleyebilirsiniz. Ancak PTT şubelerine gitmek, sıra beklemek özellikle büyükşehirlerde can sıkıcı olabilir. Gişeden yapmak uzun sürecekse PTT içindeki yüklematikleri kullanabilirsiniz. Bu sizi hızlandırır. Ancak en pratik yöntem bankaları kullanmaktır. Herhangi bir bankaya kredi kartı ya da bankamatik kartı üzerinden talimat verebilirsiniz. Böylece HGS bakiyesi belli bir sınırın altına düştüğünde otomatik yükleme yapılacaktır. Bu çok sık köprü ve otoyolları kullanan sürücüler için mükemmel bir çözüm olabilir.
Bu yöntemi tercih etmezseniz bankanızın mobil uygulamasını ya da internet bankacılığını kullanarak da istediğiniz kadar HGS bakiyesi yükleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tarif edilen adımları takip edip aracınızın plaka ya da etiket üzerindeki HGS numarasını girmek.
PTT’nin sitesi de HGS yüklemek için kolay bir yöntem. Kredi kartı ya da posta çeki hesabıyla ödeme yaparak bakiye yükleyebilirsiniz.
PTT HGS yükleme için burayı tıklayınız.
HGS BAKİYE VE HESAP BİLGİLERİNİ SORGULAMA
Köprü ve otoyollarda HGS ile geçiş işlemlerinde zaman zaman yanlış ödemelerin çekildiği medyaya yansıyor. HGS’den 60 TL çekilmesi gerekirken 300 TL gibi astronomik rakamlarla karşılaşan vatandaşların isyanları gündem oluyor. Gişeden hızlıca geçerken kesilen ücretin ne kadar olduğunu farketmek mümkün olmayabilir. Dolayısıyla HGS hesap bilgilerinizi sık sık kontrol etmenizde fayda var. Bunun en pratik yolu ise e-Devleti kullanmak. PTT’nin e-Devlet’teki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama sayfasına TC No ve e-Devlet şifresi ile giriş yapıp, hangi gişede ne kadar ücret aldığını, bakiyenizin son durumunu kontrol edebilirsiniz.
Aynı işlemleri PTT’nin internet sitesi ve PTT mobilden ya da müşteri hizmetlerini arayarak da yapabilirsiniz.
Bu linke tıklayarak veya HGS Mobil uygulamasından bakiye sorgulama, geçiş ihlalleri, gişelerde alınan ücretlere ulaşabilirsiniz. 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numaralarından da bu işlemleri yapmak mümkün.
HGS İHLAL SORGULAMA VE CEZALI GEÇİŞ ÖDEME
HGS’de bakiyeniz yoksa ancak ücretli otoyol ve köprüleri kullandıysanız telaş etmenize gerek yok. HGS ihlalli geçişler için 15 gün süre bulunuyor. 15 gün içinde HGS’ye bakiye yüklerseniz ceza ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Ancak günü geçmiş ihlalli geçişleri sorgulayıp cezayı öğrenmek ve ödeme yapmak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit.
Yine e-Devlet’ten HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama sayfasına girerek sorgulamanızı yapın. Buradan kredi kartıyla cezayı ödeyebilirsiniz.
Bir başka yöntem ise Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki “İhlalli Geçiş Sorgulama ve Ödeme” sayfasından sanal POS üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.
2025 HGS ücretleriyle gili son haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.